Reguli pentru negocierea ofertei de angajare

Exista mai multe reguli care te vor ajuta sa negociezi cea mai buna varianta in orice fel de climat economic, atunci cand iti schimbi jobul:

1. FII PREGATIT

Trebuie sa ai cat mai multe informatii despre piata de munca si despre viitorul angajator. Aceasta regula este cea mai importanta. Exista foarte multe informatii pe Internet, apeleaza la ele.

2. REALIZEAZA CA MODUL DE NEGOCIERE ESTE IMPORTANT

Atunci cand negocierile se finalizeaza, va trebui sa lucrezi cu persoana cu care ai negociat. Mai mult, succesul tau viitor poate depinde de acea persoana. Asa ca, in timp ce negociezi cea mai buna varianta, ai grija ca acest lucru sa nu-ti afecteze imaginea.

3. INTELEGE NEVOILE TALE SI ALE ANGAJATORULUI

Pentru a avea succes in acest tip de negociere trebuie sa-ti examinezi prioritatile. Ce iti doresti de fapt Intelegerea nevoilor tale te va ajuta sa-ti alegi tipul de companie in care vrei sa lucrezi.

4. INTELEGE PARTICULARITATILE FIECAREI NEGOCIERI

Cateodata calitatile tale pot fi la mare cautare. Altadata, poti fi doar unul din multi candidati selectati de compania respectiva pentru interviu. Trebuie sa intelegi exact importanta situatiei si ceea ce se doreste de la tine. Astfel vei sti cand este momentul sa ceri anumite avantaje, pentru ca acesta este un lucru extrem de important.

5. NU MINTI NICIODATA, DAR FOLOSESTE ADEVARUL CA UN AVANTAJ

Nu numai ca nu este bine sa minti, dar este si ineficient in negocieri. Daca minti intr-o negociere, mai devreme sau mai tarziu, s-ar putea sa fii prins. Si daca se intampla asa, chiar daca nu pierzi oferta, va fi in dezavantajul tau, iar credibilitatea ta va avea mereu de suferit. Pe de alta parte, nici candoarea totala nu va fi rasplatita. Nu este neaparat nevoie sa spui tot ce stii sa faci- trebuie doar sa hotarasti ce vrei sa spui si sa pui totul intr-o lumina cat mai pozitiva.

6. FII CAT MAI CORECT

Corectitudinea este cea mai puternica arma. Trebuie sa justifici fiecare cerere in raport cu acest element deosebit de important. De exemplu, daca angajatii companiei respective au parte de tichete de masa, este corect sa primesti si tu. Intelegerea importantei pe care o joaca elementul corectitudine in arta negocierii poate face diferenta intre succes si esec.

7. FOLOSESTE INCERTITUDINEA IN AVANTAJUL TAU

Inainte de a face vreo oferta, o companie testeaza de obicei care ar fi limita care te-ar face sa accepti jobul. Cu aceasta informatie, potentialul angajator va sti care este pachetul minim pe care il poate oferi. Daca divulgi prea multe informatii, este posibil sa obtii mai putin decat ai fi putut primi.Nu divulga salariul tau curent sau avantajele care te-ar face sa renunti la jobul actual.Daca nu stie aceste lucruri, angajatorul va veni cu cea mai buna Oferta

8. FII CREATIV!

Ia in considerare valoarea intregului pachet salarial. Daca esti creativ si stii ce sa propui, poti obtine ceea ce vrei intr-un mod care sa fie acceptabil pentru companie. Trebuie sa gasesti de asemenea modalitati de a trata prin care sa-ti retragi unele cerinte care ar putea fi problematice pentru companie, in schimbul altora pentru care compania dispune de mai multa flexibilitate.

9. REALIZEAZA CAND TREBUIE SA RENUNTI LA TOCMEALA!

Un mod sigur prin care poti pierde tot este lacomia. Exista un moment in fiecare negociere cand obtii tot ce ai fi putut obtine in situatia respectiva. Daca esti perceput ca lacom si nerezonabil nu ai prea multe sanse de reusita. Si chiar daca vei fi angajat, acest lucru iti va dauna in viitor.

10. ANGAJAREA PRESUPUNE O RELATIE PERMANENTA

Negocierile de salariu sunt doar inceputul carierei tale intr-o anumita companie. Daca obtii prea putin vei fi dezavantajat cat timp vei lucra acolo. Daca insisti prea mult iti vei strica aceasta relatie inca de la inceput.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s