Perle BAC 2013

images (1)Avand in vedere ca si BAC-ul de anul acesta a fost „prolific” in furnizarea de perle, le postez si eu, asteptand cu nerabdare ca in cativa ani si primesc si CV-urile viitorilor absolventi:

„Ţoalele astea nu se potrivesc deloc cu ceea ce cool pentru mine. Auzi, haine gri cu petice, cojocel, gumilastici. Aş purta cel mult un jins cu petice, da să fie Calvin. Merge asta cu bocancii, da să aibă stil, marcă. Port şi sacouri şic, dar cu piele în coturi, nu cu sac pe umeri. M-a deprimat fragmentu ăsta“.

O altă cerinţă din textul lui Călinescu făcea referire la rolul verbelor la timpul imperfect. Unul dintre absolvenţi a găsit de cuviinţă să răspundă: „N-avea omul alte cuvinte la el, d-asta le-a folosit. Era un fel de Vanghelie modern“.

Şi la cerinţa cu secvenţele din text care fixează dimensiunea spaţială s-a născut o perlă. „Ce spaţiu, când totul se petrece pe pământ, pe strada Băneasa, lacul Floresca, în 1950. De unde nave cosmice atunci?“, se întreabă un candidat la diploma de Bacalaureat.

Când vine vorba de menţionarea tipului de perspectivă, pe una dintre lucrări scrie: „Perspectiva este anostă, deprimantă, nu se vorbeşte de mallul din zona Băneasa, numai de străzi murdare, oameni săraci, hamali“.

„O duci bine în viaţă dacă eşti şmecher, cu maşină tunată, gagică cool, ţi se apleacă lumea la picioare. Sau poţi fi afacerist ca Gigi Becali, să fi toată ziua pe la televizor, să arunci cu bani la săraci. Asta văd eu model, ca băiat de băiat ce sunt. Nu mi-am schimbat părerea nici după ce l-au arestat pe Becali, după trei ani scapă. Rămâne în istorie“.

Unul dintre candidaţi a încercat să facă o comparaţie între Gigi Becali şi Patapievici. „Un model te reprezintă. Gigi Becali vorbeşte pe înţelesul meu, pricep. Patapievici are farze încâlcite, musai am nevoie de dicţionar ca să pricep ce vrea să spună“.

* “Poetul avea o fixaţia pe poza lui Ann pentru că atuncea, în vechime nu era Facebook ca să vadă toate panaramele dezbrăcate pe toţi pereţi. Şî ea perversa o lăsat poza ei în vitrină la foto pe unde ştia că trece poetul”.

* “Se uita cu jenă la poza capului iubitei lui din vitrină la fotograf că făceau mişto băieţii de la terasă de iel.  Fotografia avea buzele surâzătoare. Ia lăsat-o iubita lui ca atunci când este plecat cu treabă, el să nu uite de faţa ei”.

*“Ann avea nişte trăsături de gen epic. Era epică. Sebastian era mai puţin epic deşi avea potenţial întrucât îi plăceau pozele, dar e mai mult curentul liric”.

* “Jurnalul e mai puţin bun când la 16 ani mama găseşte scrise lucruri personale, că am luat bătaie s-au de ce fete îmi place”.

* “Eminescu minţea în poezi cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet în relaţiea ce nu era el, nu era adevărat că am văzut şi la televizor că mergea și prin locuri necurate și că a murit de sifilis”.

* “Cătălin Botezatu este un model în viaţă pentru orice fiinţă pentru că el ia fete din viaţa reală şi le duce şi le îmbracă la Bucureşti şi pe unele chiar mai adânc în Europa”.

* “Pe lângă modelul meu în viaţă eu am şi modele în viaţă, care sunt animatoare, cu care mă înţeleg bine, cu unele merg chiar la ştrand, când nu sunt obosite noaptea după dans. Au o viață bună, deci așa vreau să ajung și eu ”.

“Eu din ce a zis Lucian Blaga n-am înţeles nimic. O să mai scriu o bucată de comentariu din Moromeţii în loc”.

“Baiazid i-a zis cel bătrân lui Mircea să facă mişto de el”.

“Cătălina nu avea probleme financiare pentru că tatăl ei era împărat”.

 

images

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s