Greseli in cariera

1. Nu te faci indispensabil

Ar trebui sa tintești la titlul de cel mai valoros angajat al organizatiei. Sa te faci indispensabil este crucial in ziua de astazi, cand disponibilizarile ameninta la orice pas. Incearca sa iti asumi responsabilitati suplimentare. Preia de la șeful tau o sarcina pe care acesta o considera o corvoada și manifesta-ti dorinta de a dobandi experienta și de a te dezvolta continuu. Eforturile tale nu vor trece neobservate. Cand se va pune problema reducerilor de personal, vei fi ultimul pe lista. Se spune ca nimeni nu este de neinlocuit: dar recrutarea unui nou specialist este, de obicei, destul de costisitoare și necesita timp și, chiar și in acest caz, compania tot la sprijinul tau va recurge pentru formarea noului angajat.

2. Ignori networkingul

Multi oameni considera ca networkingul este necesar numai atunci cand ești in cautarea unui loc de munca sau pentru implinirea oricarei alte nevoi profesionale imediate. Relationarea este insa un proces continuu, nu un eveniment unic. Ea nu se incheie atunci cand am obtinut locul de munca dorit sau mult-așteptata promovare. Networkingul iși va dovedi intotdeauna utilitatea in perioade de criza, dar aceste beneficii vizibile sunt rezultatul unui proces indelungat și constant de construire de relatii. Disponibilitatea ta de a-i sprijini in mod eficient pe ceilalti cu sfaturi profesionale va da, la un moment dat, roade ajutandu-te sa-ti conturezi o imagine de succes, un adevarat brand personal.

3. Nu te preocupi sa ramai competitiv pe piata

Ce ai invatat cu un an in urma s-ar putea sa nu mai fie valabil in prezent. Trebuie sa știi sa tii pasul cu schimbarile rapide ale pietei actuale și sa faci fata cu succes concurentei. Singura modalitate de a ramane ”in top” este invatarea continua: dobandirea de noi cunoștinte, abilitati și perspective de gandire.

k12968165

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s