Cum sa negociezi salariul

Atunci cand va angajati este important sa semnati un contract de munca si acesta sa fie inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca.

Negocierea se poate axa pe urmatoarele aspecte:

• Descrierea postului si titlul acestuia. Informatiile care se gasesc intr-o prezentare de pe internet sau din ziare, reviste de specialite sunt insuficiente pentru a expune toate caracteristicile postului respectiv, de aceea este foarte important un plus de informatii din partea angajatorului.

• Avantajele in ceea ce priveste asigurarile si pensia, concediile si orice alte beneficii oferite angajatului (masina, laptop, prime, …)

• Perioada de proba. Durata perioadei de proba este reglementata de legislatia muncii si trebuie sa fiti atenti sa fie in conformitate cu aceasta.

Sugestii pentru o negociere reusita:

– Este bine sa nu ridicati pretentii salariale prea repede deoarece puteti pierde un avantaj pentru urmatoarele negocieri. Daca se intampla sa fiti presati pentru a spune care este salariul dorit, este indicat sa cereti inainte o oferta din partea angajatorului.

– Este de preferat sa nu exagerati in ceea ce priveste venitul actual. Pentru o companie este foarte usor sa verifice cifrele pe care le mentionati.

– Trebuie sa rezistati tentatiei de a accepta o oferta imediat, chiar daca vi se pare atragatoare. Este indicat sa cereti un timp pentru a reflecta! Aceasta strategie va poate permite negocierea unui contract mai bun. Daca acceptati foarte repede, se poate considera ca oferta initiala era foarte buna.

– Este bine sa negociati salariul, apoi sa discutati despre fiecare avantaj separat pentru a stabili remuneratia globala.

– Atunci cand negociati, este bine sa va aratati entuziasmul in ceea ce priveste postul: viitorul sef, munca si oportunitatile.

Articol preluat de pe www.recrutam.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s