Intrebari la interviu care sperie candidatii

imagesGoogle este cunoscut pentru intrebarile fara raspuns pe care le adreseaza candidatilor pentru un job in cadrul celei mai populare companii din lume. Printre acestea, se numara „Cate mingii de golf incap intr-un autobuz scolar?” sau „De ce sunt rotunde capacele de canal?”.

Aceste intrebari nu au un raspuns corect, ci testeaza creativitatea candidatilor. Pot sa gandeasca ei dincolo de limite?

Dupa ce au examinat 360 de participanti la un studiu, cercetatorii au descoperit ca intrebarile fara raspuns corect ii „descurajeaza chiar pe CANDIDATII CALIFICATI PENTRU JOBUL RESPECTIV”, deoarece multi dintre ei considera ca potentialul angajator ii trateaza nepotrivit.

„Daca acesti candidati ofera un singur raspuns eronat, isi vor compromite intreaga cariera”, a declarat Heidi Golledge, CEO-ul si una dintre fondatoarele site-ului CareerBliss.com. „Candidatii la un interviu de angajare trebuie sa aiba posibilitatea de a arata ce pot fara a fi supusi la asemenea intrebari menite sa-i sperie si sa-i intimideze”, a avertizat Golledge.

In conditiile in care interviurile de angajare sunt oricum tensionate, Golledge ii sfatuieste pe angajatori sa ii intampine pe candidati intr-un mediu relaxat, in care acestia din urma sa poata gandi limpede si eficient.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s