Codul muncii incurajeaza munca temporara

Piata slujbelor temporare este controlata de companiile de recrutare si resurse umane care au forta de a angaja personal pentru a-l imprumuta companiilor cliente. Inca din 2010, leasingul de personal a furnizat pana la trei sferturi din afacerile companiilor de resurse umane.

“Companiile sunt din ce in ce mai interesate sa flexibilizeze relatia directa dintre numarul de angajati si nivelul cererii de servicii sau produse, un avantaj oferit de furnizorul de munca temporara. Se observa o crestere a cererii pe acest segment, aceasta tendinta datorandu-se atat noilor reglementari in domeniu, care favorizeaza munca temporara, cat si faptului ca angajatorii sunt din ce in ce mai atenti la optimizarea costurilor”, a declarat Bogdan Badea, business development manager la filiala Accace din Romania.

Incepand cu acest an, Accace a intrat la randul sau pe piata leasingului de personal. Compania este specializata in recrutarea de functii financiare si procesare salarii.

In Romania, companiile care apeleaza frecvent la serviciile unui furnizor de munca temporara fac parte din domenii foarte variate, de la FMCG, auto, asigurari, farma, HoReCa, agricultura, constructii, industria prelucratoare, componente electronice.

In general, este vorba despre companii mari, multinationale, cu un numar mare de angajati sau cu o cultura orientata foarte puternic pe externalizare.

La nivel european, toate pietele mature utilizeaza de zeci de ani munca temporara. Pentru comparatie, piete precum Anglia, Franta sau Germania au milioane de angajati temporari fiecare, in timp ce Europa Centrala si de Est are piete de ordinul sutelor de mii de angajati temporari.

Noul Cod al muncii incurajeaza si in Romania fenomenul imprumutului de personal. Un angajat temporar trebuie sa beneficieze de acelasi nivel de salarizare ca si un angajat pe perioada nedeterminata care indeplineste acelasi tip de munca sau unul similar, indiferent de felul in care a fost angajat – direct sau printr-un agent de munca temporara.

http://www.stiri.com.ro

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s