Strategie de recrutare mobila la Sodexo

Exista companii romanesti care au investit in platforma de recrutare online pentru a le oferi candidatilor o procedura simpla de aplicare pentru pozitiile vacante, dar si pentru o mai buna comunicare.

Sodexo a dezvoltat o aplicatie mobila numita Sodexo Jobs care sa le permita candidatilor sa aplice pentru oportunitatile de joburi disponibile direct de pe mobilul lor. Prin intermediul acestei platforme, candidatii se pot conecta si interactiona mai usor de oriunde si oricand. Aceasta este utila atat candidatilor cat si angajatilor companiei care vor sa descopere, sa invete si sa-si dezvolte o cariera cu Sodexo.

Aceasta initiativa s-a dovedit a fi extrem de benefica, deoarece compania a avut peste 2,700 de descarcari si 5 angajari cu ajutorul aplicatiei la doar doua luni de la lansare. Pentru a masura utilitatea aplicatiei, Sodexo a analizat comportamentul online al candidatilor si traficul pe site pentru a identifica numarul celor care acceseaza aplicatia de pe un telefon mobil si ce sistem de operare folosesc.

Toate aceste informatii s-au dovedit utile si au confirmat traficul tot mai mare (5000 de vizitatori pe luna) si accesarea de catre candidati a sectiunii de cariere de pe telefonul mobil.

In ceea ce privește strategia de recrutare mobila, responsabilul HR al companiei a facut urmatoarele recomandari:

1. partea mobila trebuie sa faca parte din strategia de recrutare alaturi de alte canale pentru gasirea candidatilor potriviti.

2. definirea clara a obiectivelor cu privire la partea mobila prin punerea unor intrebari esentiale: E nevoie de un portal pentru partea online/retelele de socializare? Este necesara o aplicatie pentru cautarea de joburi a candidatilor? Se recomanda mai intai o optimizare a sectiunii de cariere, urmata apoi de un plan strategic de marketing.

3. totul trebuie sa se rezume la a oferi candidatului cea mai buna experienta in procesul de recrutare, indiferent de finalitatea acestuia pentru el/ea.

Pentru Sodexo, lansarea acestei aplicatii a reprezentat un real succes intr-o lume prezenta tot mai mult in zona online. In plus, un alt aspect util de data aceasta pentru angajati este legat de dezvoltarea abilitatii de a se loga la aplicatie folosind conceptul “o singura logare“.

Sursa: http://www.portalhr.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s