Intrebari pe care orice angajator ar trebui sa le puna la interviu

„Un angajat bun valoreaza mai mult decat 1.000 mediocri”, spunea Scott Hintz, cofondatorul Tripit.com, un serviciu popular care ii ajuta pe utilizatori sa isi organizeze calatoriile. „Pastreaza o echipa mica, dar ai grija sa fie oameni de foarte buna calitate. Trebuie sa angajezi oameni care rezolva probleme”, a adaugat el.

Hintz a aratat si care sunt cele cinci intrebari pe care le pune intotdeauna unui candidat la interviul de angajare:

1. Spune-mi ce probleme pe care alti oameni nu le-au vazut ai identificat? Multi oameni vor fi tentati sa enumere o lista, pentru a te impresiona. Insa poti sa iti dai seama atunci cand cineva exagereaza.

2. Povesteste-mi despre o situatie in care ceva a mers gresit si ce ai facut tu in legatura cu asta. De aici iti poti face o idee despre gradul de inteligenta al candidatului. Inteligenta este acea calitate care ii permite unui om sa rezolve probleme neprevazute.

3. Daca ar fi sa vorbesc cu cei alaturi de care ai crescut (se refera la prietenii din copilarie), ce mi-ar spune despre tine? Un om care se integreaza bine intr-o echipa se poate vedea pe el insusi prin ochii altora. „Imi place sa vad un oarecare nivel de stima de sine”, spune Hintz.

4. Vorbeste-mi despre ceva care preocupa pe toata lumea in acest moment dintr-un punct de vedere contrar celui al majoritatii. Lui Hintz ii plac cei care inoata impotriva curentului, deoarece aceasta este o dovada ca au o gandire independenta.

5. Cum stai la curent cu noile tendinte din domeniul in care activam noi? Unele industrii, precum cea IT, evolueaza foarte repede. In acest caz ai nevoie de angajati informati si in pas cu trendurile. Daca fac aceste lucruri, inseamna ca ii pasioneaza munca lor.

Ce alte intrebari credeti ar trebui sa mai puna angajatorul?

images (2)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s