Cazul CEO-ului Yahoo: de ce mint candidatii in CV-uri

3067539a_img

De ce ar minti un CEO recunoscut de toata lumea, in CV-ul sau, cand informatiile adevarate pot fi obtinute usor de pe internet sau printr-un simplu telefon? De la o minciuna mica, legata de o perioada mai lunga de lucru, care nu a existat, pana la adevaruri prefabricate de proportii, precum „obtinerea” unui MBA, minciunile in CV-uri reprezinta un element comun, in toate industriile. Un studiu HireRight, realizat in 2010 in randul a 1.818 companii, arata ca 69% din acestea au descoperit un candidat care a mintit in CV.

Cea mai comuna minciuna este legata de studii, a declarat Kim Isaacs, fondator si director al ResumePower si expert in CV-uri pentru Monster.com. Descoperirea rusinoasa a faptului ca CEO-ul Yahoo Scott Thompson nu are o diploma de absolvire in stiintele cibernetice (ci in administrarea afacerilor, specializat in contabilitate) este doar una din lungul sir de minciuni gogonate descoperite de-a lungul timpului in CV-urile directorilor generali.

Minciunile din CV-uri au devenit un factor de ingrijorare pentru companiile mari si mici, care sunt nevoite sa apeleze la investigatii amanuntite ale candidatilor. „Investigatiile reprezinta o practica adoptata de angajatorii care vor sa isi protejeze companiile de riscuri inutile, sa mentina o cultura curata si sa evite angajatii slabi si mincinosi”, arata raportul HireRight. „Chiar si atunci cand o minciuna nu aduce angajatorului vreun prejudiciu, companiile scapa de candidatii respectivi, deoarece integritatea lor morala a fost deja compromisa”.

Un studiu din 2010 arata ca 94% dintre angajatorii respondenti investigheaza trecutul juridic al candidatului, 70% ii verifica identitatea si datele de la fostele locuri de munca si aproape jumatate verifica informatiile legate de educatie si recomandari. Angajatii vad anunturile de angajare si cred ca detin experienta necesara, dar nu au obtinut si diploma aferenta, astfel incat isi falsifica CV-ul in mod favorabil.

Ce credeti despre acesti manageri care isi falsifica CV-urile?

http://www.manager.ro/articole/resurse-umane/cazul-sefului-yahoo:-de-ce-mint-candidatii-in-cv-uri-18957.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s