Cum sa treci de filtrul automat la selectarea CV-ului

Un numar tot mai mare de angajatori, mai ales companiile multinationale, intentioneaza sa introduca in cursul anului 2013 soft-uri care executa o selectie automata a CV-urilor, potrivit companiei HR Talent Wise.

Din cauza numarului foarte mare de CV-uri primite, angajatorii se vor baza tot mai mult anul viitor pe platforme IT, care sa diminueze numarul de aplicatii. Astfel, in loc sa citeasca 1.000 de CV-uri, expertii in reurse umane vor alege doar din 70-80 de persoane, potrivit studiului companiei HR TalentWise.

In acest fel, candidatilor care se gasesc in cautarea unui job li se micsoreaza drastic sansele ca CV-urile lor sa fie citite de angajatori, daca nu stiu sa „fenteze” aceste criterii, pe care le introduc mai ales companiile multinationale.

„ Anuntul de angajare contine toate cuvintele-cheie care iti pot lasa CV-ul pe dinafara”, apreciaza Rick Gillis, autor al cartii “Cum sa te angajezi in 24 de ore”.

O alta solutie propusa de specialisti, pentru a trece testul filtrului la angajare, o gasesti pe sectiunea de abilitati si competente de pe LinkedIn.

„Aici gasesti cuvintele-cheie care vor fi folosite cu cea mai mare probabilitate in momentul in care o companie cauta in baza de date”, a declarat Barbara Safani de la CareerSolvers.com.

Pentru a avea rezultate, trebuie sa dai click pe butonul „More” din profilul tau de LinkedIn si sa tastezi o abilitate-cheie. Motorul de cautare al LinkedIn iti va lista toate competentele adiacente, din care te poti inspira pentru realizarea CV-ului tau.

Vei putea, in acest fel, sa iti realizezi propria lista cu abilitati la sfarsitul CV-ului, intr-o sectiune special creata sub sintagma „Competente”.

Sursa: http://www.manager.ro/articole/resurse-umane/cum-sa-treci-de-cel-mai-greu-test-de-angajare-din-2013:-filtrul-automat-27559.html

images

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s