Care este cel mai mare esec profesional de pana acum?

images (1)CV-urile publice de pe site-ul eJobs contin intrebarea „Care este cel mai mare esec profesional de pana acum?”

Cei mai multi dintre candidati raspund „nu am asa ceva”, „nu este cazul”, „ma bucur ca nu am avut inca” etc. Cei care isi fortează totusi memoria relateaza situatii interesante, prezentate cu diplomatie.

“Neputinta de a putea fi prezent in mai multe locuri in acelasi timp”, scrie un director de marketing din Satu-Mare, care isi descrie stilul de lucru ca fiind „dezordinea ordonată” . Este evident ca persoana are o fire extrem de activa deoarece departamentul de logistica in care isi doreste sa lucreze e prezentat ca „rotita care pune totul in miscare, lantul care misca aprovizionarea, productia, livrarea, transportul… si totul sa mearga ca pe roate”.

“Nu am reuşit sa ma adaptez la cerinte ilogice si dezordonate”, explica un sef de planificarea productiei din Cluj-Napoca. Vrea de data asta sa fie apreciat de catre patron „drept un motor al firmei”. Nu ne lamureste care au fost cerintele dezordonate ale sefilor.

„Nepromovarea meritata pe criterii de competentă”, este cel mai mare esec profesional al unui „logistician gestiune flux” dintr-o banca din Pitesti. Realizările acestuia l-ar fi indreptatit la o promovare: “am făcut economii din bugetul de departament de 4% conform tintei propuse”.

“Datorita faptului ca sunt o persoana care nu iarta imperfectiunea, am depasit timpul alocat realizarii unui proiect important si astfel efectul nu a fost cel scontat”, este raspunsul diplomat al unui administrator de firma de distributie a presei din Ploiesti. In continuare isi doreste un job „solicitant din punct de vedere intelectual”.

„Din cauza unor erori de program la calculator am pierdut interesul unui client”, spune un fost asistent manager la o firma de design interior. Greseala se pare ca l-a costat jobul pe tanarul asistent, cu toate ca realizarile sale au fost peste job description: „am crescut vanzarile in magazin cu 4 cifre numai în 6 luni” (?).

“Faptul ca am plecat de la o firma buna la o firmă mai slaba din toate punctele de vedere, eu credeam ca e mai bine, dar nu a fost”, este regretul sincer al unui fost montator de decor la o firma de productie publicitara din Timisoara. Nu e clar de la ce firma a plecat, avand o singura experienta profesionala trecuta in CV, dar e clar ca viitorul angajator poate conta pe el: “persoana care ma plateste (seful, directorul) e dumnezeu pentru mine si ascult fara intrebari”.

Un director de creatie prefera sa faca filosofie decat sa raspunda concret: “Esecurile sunt stimulante desi prefer o atitudine apropiata de scop (incerc sa ma concentrez pe ceea ce pot realiza BINE)”. Nici in domeniul realizarilor nu este mai explicit: “Sunt multumit de realizari doar pe moment. De aceea realizarea cea mai mare isi pierde semnificatia dupa un timp in care am evoluat fata de acel moment”.

„Confidential!”, raspunde misterios un dulgher din Bucuresti care isi doreste, nu se stie de ce, un job la o firmă „daneza sau spaniola”. Este la fel de eliptic si la capitolul „Realizari: „Am condus o firmă in Ungaria 2003 -2006 ultima in exterior, momentan tot conduc partial o firma de la A-Z” (?!)

Preluare REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cele-mai-haioase-esecuri-profesionale-din-cv-urile-romanilor_726811.html#ixzz2LHUPOjxE

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s